Parijs neemt voorzorgen: Champs-Élysées is enkel toegankelijk voor voetgangers tijdens finale Champions League
Foto: AFP

De beroemde Champs-Élysées in Parijs is zondagavond enkel voor voetgangers toegankelijk tijdens de Champions League-finale tussen Paris Saint-Germain en Bayern München. Dat maakte de Parijse politie zaterdag bekend. In principe wordt deze maatregel in Parijs enkel toegepast op oudejaarsavond.

Vanaf de start van de partij, om 21u, wordt er geen verkeer meer toegelaten. Op die manier kan de ruimte zich alsnog vullen met supporters, die zo makkelijker de sociale afstand kunnen bewaren. Er zullen ook zo’n 20.000 mondmaskers uitgedeeld worden.

Twee uur na de wedstrijd moeten de fans de Champs-Élysées opnieuw verlaten. Indien nodig zal de Parijse politie, die 3000 agenten inzet rond de finale, de mensen evacueren. De agenten moeten ook instaan voor de “beveiliging van handelszaken”, aldus de politie. Zeventien metrostations worden gesloten.

Afgelopen dinsdag na de halve finale tussen PSG en RB Leipzig (3-0) raakte de politie slaags met fans van PSG, die zich niet aan de regels tegen de verspreiding van het coronavirus hielden.

PSG zal zondagavond in haar Parc des Princes de wedstrijd op groot scherm uitzenden. Daarbij worden 5000 toeschouwers toegelaten. (belga)