Harry Maguire vrijgelaten door Grieks gerecht na vechtpartij, zaak wordt dinsdag behandeld
Foto: REUTERS

Manchester United-kapitein Harry Maguire, die in de nacht van donderdag op vrijdag werd aangehouden op het Griekse eiland Mykonos na een vechtpartij, is zaterdag vrijgelaten door de openbare aanklager. De verdediger verscheen zaterdag voor het parket en pleitte onschuldig. Zijn zaak wordt dinsdag behandeld.

Maguire werd in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden na een vechtpartij tussen Britse toeristen. Ook de Griekse politie deelde na aankomst in de klappen. Maguire was in het gezelschap van zijn broer en een vriend. De politie vroeg de drie mannen in eerste instantie hen te volgen naar hun kantoor, maar ze probeerden te ontsnappen. Op het politiekantoor volgde nog een tweede gevecht. Eén van de drie verdachten probeerde nadien de Griekse politie om te kopen. De drie worden beschuldigd van mishandeling, rebellie, corruptie en verbale beledigingen en bedreigingen tegen de politie.

“Alles gaat goed met Harry”, legde advocaat Konstantinos Darivas uit aan de lokale krant Gazzetta. “Hij ontkent alle aantijgingen en pleit onschuldig. Harry is in goede conditie, ondanks twee nachten in hechtenis.”

Manchester United gaf vrijdag al aan kennis te nemen van de zaak rond Maguire. Zaterdag gaf het aan dat Maguire Griekenland zal verlaten. “De zaak werd verdaagd, zodat de advocaten het dossier kunnen bestuderen. Het zou ongepast zijn dat speler of club iets zou zeggen terwijl de procesgang in ontwikkeling is”, vertelt de club in een statement. Verder kwam er geen commentaar op de zaak.

Harry Maguire werd vorige zomer voor om en bij de 87 miljoen euro door Manchester United weggekocht bij Leicester City en werd daarmee de duurste verdediger ooit.