Duitse routinier Angelique Kerber heeft vertrouwen in organisatoren US Open en zal deelnemen
Foto: AP

Het regende de voorbije weken afzeggingen voor de US Open (31 augustus-13 september) omwille de coronapandemie, maar Angelique Kerber (WTA 23) zal wel van de partij zijn in New York. De 32-jarige Duitse zegt vertrouwen te hebben in de organisatie. Eerder deze zomer drukte ze zich nog kritisch uit tegen het organiseren van de US Open.

“Na lang nadenken en intense discussies met mijn team heb ik besloten deel te nemen aan de US Open”, zei Kerber in een interview met Porsche Newsroom. “Ik ben er zeker van dat de organisatoren zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid en dat het toernooi onder strikte, hygiënische voorwaarden zal doorgaan.”

Eerder lieten al verschillende toppers verstek gaan voor de US Open, zoals de nummers één en twee van de wereld, Ashleigh Barty en Simona Halep. De titelverdedigers bij de vrouwen en de mannen, Bianca Andreescu (WTA 6) en Rafael Nadal (ATP 1), zakken evenmin af naar New York. Met Barty, Halep, Andreescu, Elena Svitolina (WTA 5), Kiki Bertens (WTA 7) en Belinda Bencic (WTA 10) gaven al zes speelsters uit de top tien van de wereldranglijst forfait voor het grandslamtoernooi, dat achter gesloten deuren zal plaatsvinden. Kerber’s landgenote, Andrea Petkovic (WTA 89), gaf zaterdag nog aan niet af te reizen.

Van Belgische zijde zijn Elise Mertens (WTA 22) en Alison Van Uytvanck (WTA 58) wel van de partij. Kim Clijsters kreeg een wildcard, maar sukkelt met een buikspierblessure waardoor ze forfait moest geven voor het WTA-toernooi van Cincinnati.

Van Belgische zijde zijn Elise Mertens (WTA 22) en Alison Van Uytvanck (WTA 58) wel van de partij. Kim Clijsters kreeg een wildcard, maar sukkelt met een buikspierblessure waardoor ze forfait moest geven voor het WTA-toernooi van Cincinnati. (belga)