Emma Meesseman krijgt rust, Mystics onderuit in verlengingen
Emma Meesseman (r) kreeg rust. Foto: AP

Geen Emma Meesseman bij kampioen Washington Mystics. De MVP van de vorige WNBA-finale kreeg rust. Haar team Washington Mystics ging na verlengingen onderuit tegen de Dallas Wings: 101-92.

De ploeg uit de Amerikaanse hoofdstad keek tegen Dallas Wings halfweg tegen een 56-36 achterstand. De tweede helft was voor Washington (32-52) en bij 88-88 was een overtime een feit. In de verlenging vielen de Mystics opnieuw stil (13-4) en ging het uiteindelijk met 101-92 onderuit. Met 4 op 12 staat Washington Mystics slechts op de tiende plaats en heeft het dringend overwinningen nodig wil het zich kwalificeren voor de play-offs. Zondagnacht speelt het tegen Phoenix Mercury. Vanavond neemt Julie Allemand het met Indiana Fever tegen Chicago Sky op.

De WNBA- competitie gaat dit jaar in Florida in verkorte vorm door op de IMG-academie in Bradenton, dichtbij Tampa Bay. De WNBA koos ervoor alle speelsters in één bubbel onder te brengen om zo het risico op coronabesmetting te verkleinen. In de reguliere competitie dienen 22 wedstrijden te worden afgewerkt, vorig jaar waren dat er nog 34. Nadien volgen in oktober de play-offs met de top 8.