Full House-actrice moet cel in voor betalen smeergeld
Actrice Lori Loughlin, met links haar echtgenoot Mossimo Giannulli. Foto: REUTERS

De Amerikaanse actrice Lori Loughlin is veroordeeld tot twee maand cel omdat ze smeergeld heeft betaald om haar dochters in te schrijven aan een prestigieuze universiteit. Haar man kreeg voor dezelfde feiten eerder al vijf maanden cel.

Dat heeft de rechter in Boston beslist. De actrice wou haar dochters inschrijven aan de University of Southern California. Ze betaalde een half miljoen dollar om haar dochters binnen te krijgen via het sportprogramma van de universiteit. Loughlin en haar man zeggen dat ze dachten de school te sponsoren. Haar man, modeontwerper Mossimo Giannulli, kreeg een zwaardere straf omdat hij een grotere rol gespeeld zou hebben bij het opzetten van de fraude.

De rechter zei dat de straf ook als voorbeeld kon dienen om iedereen af te schrikken ‘die denkt dat hij de wet kan negeren omdat hij denkt toch over genoeg geld te beschikken om zijn kinderen in te kopen in een opleiding. Zo werkt het niet in dit land’. Aanvankelijk werden zwaardere straffen geëist, maar omdat het koppel toch schuldig wou pleiten, liet de aanklager een aantal aanklachten vallen.

De veroordeling maakt deel uit van een groter schandaal, waarbij zo’n 38 ouders terecht stonden. Eerder werd in dezelfde zaak ook ‘Desperate Housewives’-actrice Felicity Huffman veroordeeld tot twee weken cel.