Gratis treintickets opnieuw uitgesteld tot 5 oktober
Foto: Photo News

De gratis railpass wordt opnieuw uitgesteld, tot 5 oktober. Dat meldt het kabinet van mobiliteitsminister François Bellot (MR). NMBS heeft het uitstel gevraagd omwille van ‘evidente redenen van sanitaire veiligheid’.

De beslissing komt er onder meer na een oproep tot uitstel door onder meer de kustburgemeesters, de gouverneur van West-Vlaanderen en de NMBS. De kustgemeentes kregen de voorbije weken veel bezoekers, wat onder meer leidde tot tijdelijke verboden voor dagjestoeristen.

Spoormaatschappij NMBS heeft het uitstel gevraagd ‘omwille van evidente redenen op het vlak van sanitaire veiligheid en opdat NMBS haar reizigers op de meest veilige manier kan blijven vervoeren, inclusief op sanitair vlak’. De komende dagen zal de maatschappij communiceren over de praktische kant van de aanvraag.

De periode waarin de geïnteresseerden de gratis pas kunnen aanvragen, zal nog voor 1 september starten, klinkt het. De gratis treintickets werden begin juni al aangekondigd, maar stuitten op kritiek en moeizame onderhandelingen. In juli was de gratis railpass al uitgesteld tot september, om mensenmassa’s te vermijden op drukbezochte plaatsen. Aanvankelijk zou elke Belgische inwoner ouder dan 12 jaar na 17 augustus die pass hebben kunnen gebruiken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig