Geen bomvolle stadions vol enthousiaste aanhangers dit jaar. Ook de Amerikaanse presidentsverkiezingen zien er in 2020 heel anders uit dan normaal. De traditionele politieke conventies staan anders garant voor vier dagen spektakel, maar door de coronacrisis vindt bij de Democraten alles virtueel plaats. In bovenstaande video ziet u hoe dat er precies aan toegaat.

Een twee uur durende virtuele show, die – onvermijdelijk haast – een soms wat al te gelikte indruk naliet, kregen de Amerikanen vannacht voorgeschoteld. Presentatrice Eva Longoria praatte de politieke show aan elkaar. Het ging om een mix van korte politieke speeches, compilaties van beelden over de weinig rooskleurige toestand van Amerika onder president Trump, interviewtjes met gewone Amerikanen en de boodschap van hoop die Joe Biden brengt.

De meest opvallende momenten waren de snoeiharde speech van ex-first lady Michelle Obama, de toespraak van Bernie Sanders, het plotse opduiken van Republikein John Kasich en het moment stilte van de broers van George Floyd.