Groei nieuwe besmettingen blijft vertragen, aantal nieuwe overlijdens stijgt
Foto: Getty Images

De groei van het aantal nieuwe coronagevallen in België blijft verder vertragen, maar het aantal nieuwe overlijdens loopt op.

In de periode van 4 tot 10 augustus raakten gemiddeld 605,7 mensen per dag besmet met het coronavirus. Het gaat om een stijging met 9 procent ten opzichte van de voorgaande zeven dagen, zo blijkt vrijdag uit de dagelijkse update van gezondheidsinstituut Sciensano. Gisteren was er sprake van een stijging van 13 procent, eergisteren 12 procent en dinsdag 11 procent. Hoewel de cijfers dus nog steeds stijgen, gebeurt dit minder snel.

Het aantal overlijdens als gevolg van covid-19 loopt in ons land echter op naar 9.916. Dat zijn er 16 meer dan wat donderdag door Sciensano werd gemeld.

In de periode van 4 tot 10 augustus overleden gemiddeld elke dag 5,3 patiënten, een toename met 95 procent op weekbasis. De ziekenhuisopnames stegen in dezelfde periode met 15 procent naar een gemiddelde van 28,3 opnames per dag. Donderdag lagen er 309 covid-19-patiënten (+8) in het ziekenhuis. Zo’n 74 patiënten (-2) bevonden zich op intensieve zorgen, waarvan er 42 (+2) moeten worden beademd.

In totaal testten in ons land sinds het begin van de pandemie al 76.191 mensen positief.

Het dashboard van Sciensano wordt elke dag tot 9 uur bijgewerkt. Cijfers kunnen mogelijk tot dan aangepast worden.