Proximus gaat streamingdienst Disney+ aanbieden
Foto: BELGA

Een dag na de aankondiging van Streamz, de Vlaamse Netflix, maakt Proximus een overeenkomst met Disney bekend over de streamingsdienst Disney+.

Disney kondigde eerder al aan dat streamingdienst Disney+ op 15 september naar België komt. Proximus-klanten die een abonnement hebben op de tv-packs “All Stars” of “All Stars & Sports” zullen een jaar lang toegang krijgen tot Disney+. Die heeft films en series van onder meer Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic in zijn aanbod.

Klanten met de nieuwste Android-decoder van Proximus zullen rechtstreeks via dat toestel kunnen kijken. Klanten van de All Stars-packs die de nieuwste decoder nog niet hebben, zullen hun oude gratis kunnen omruilen voor een nieuwe.

De prijs van de packs blijft ongewijzigd voor bestaande klanten: 29,99 euro per maand voor All Stars, waarin naast een catalogus films en series van Proximus nog Netflix en binnenkort dus ook Disney+ zitten. All Stars & Sports kost 39,99 euro per maand en bevat ook sportkanalen.

Nieuwe klanten krijgen drie maanden lang een kort van vijf euro. Voor hen zal het pakket All Stars dus 24,99 euro kosten, in plaats van 29,99 euro. All Stars & Sports kost dan 34,99.

Proximus sprak met Disney exclusiviteit af op marketingvlak. Concurrerende telecomoperatoren zullen daardoor gedurende een bepaalde periode geen abonnementen op Disney+ in hun pack kunnen aanbieden. Nadat het in 2017 het contract met Studio 100 afsnoepte van Telenet, versterkt Proximus zich zo opnieuw in de strijd om de gezinnen met kinderen.

Wie rechtstreeks bij Disney+ klant wordt, zal in België 69,99 euro per jaar betalen, maar tot 14 september is er een lanceringsaanbod van 59,99 euro. Netflix is duurder: de goedkoopste formule kost 7,99 euro per maand.