Curatoren in cruciale gesprekken met bieders Brantano, blazen liquidatieverkoop af
Foto: isopix

De curatoren blazen nog maar eens de geplande verkoop van voorraden van Brantano af. Ze zetten in op een succesvolle deal met één van de kandidaten.

De Brantano-winkels en andere Belgische winkels van FNG gaan niet eerstdaags open met het oog op een liquidatieverkoop. De curatoren doeken dat plan opnieuw op. Reden is dat ze in vergevorderde onderhandelingen zijn met ‘meerdere bieders’. Die willen een belangrijk aantal winkels overnemen en de organisatie doorstarten. De curatoren willen alle aandacht daaraan geven.

De slag bij Brantano gaat tussen Deichmann (dat onder meer Van Haren en Snipes omvat) en Ziengs Retail (Ziengs en Scapino). Het bod van Deichmann en Ziengs zou op hetzelfde idee gebaseerd zijn: een aantal winkels doorstarten onder de naam van Brantano met aansturing door een Belgische ceo die de schoenensector goed kent.

Waarnemers zeggen dat het voor Brantano zaak is om met een partij in zee te gaan die de verliezen die de komende jaren nog te verwachten zijn, kan absorberen. De biedingen op Brantano en andere Belgische entiteiten van de omgevallen Benelux-tak van FNG, moeten morgen binnen zijn. Voor de kledingformule CKS wordt onder meer de holding boven JBC en Mayerline genoemd.

Vandaag moeten de biedingen op de Nederlandse tak van FNG binnen zijn. FNG zelf houdt nog de Scandinavische e-commercespeler Ellos over.