Bouba Kalala gaat voor Conner Rousseau aan de slag
Foto: © VRT / STUBRU

Bouba Kalala, bekend van De Mol op Vier en van Studio Brussel, gaat voor SP.A aan de slag. Dat meldt voorzitter Conner Rousseau donderdag. De 23-jarige Brusselaar komt het sociale mediateam versterken.

Bouba Kalala bezocht voor Studio Brussel de festivals als ‘Festivolhouder’ en presenteerde het programma Bellen met Bouba. ‘Ik ben Studio Brussel erg dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen en alle ervaring die ik er heb kunnen opdoen’, zegt hij aan Belga.

‘Maar het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik ben een geboren wereldverbeteraar. Al van kinds af droom ik ervan met een groep aan de slag te gaan om elke dag iets kleins te veranderen en zo grootse dingen te verwezenlijken. De nieuwe wind bij SP.A trok me onmiddellijk aan. Ik geloof dat ze het verschil zullen maken.’ Bouba Kalala kwam voor het eerst op televisie met een deelname aan De Mol.

Kalala gaat bij de partij aan de slag als socialemedia-adviseur. Hij zal zich ook bezighouden met merchandising en inspraak voor jongeren. ‘Bouba past perfect binnen de hervormingsoperatie van onze organisatie’, zegt Conner Rousseau aan Belga. ‘We willen bij de partij de look and feel van een start-up creëren aan de hand van een mix tussen ervaring en jonge creatieve talenten. Bouba is niet alleen jong en creatief, maar heeft ook al heel wat ervaring die hij zal inzetten om de vernieuwing vorm te geven en te vertalen op onze socials, om zo jongeren meer te betrekken bij en inspraak te geven in onze beweging en de politiek in het algemeen.’