Brussels Airport werkt aan mobiel testlab voor reizigers
Foto: Photo News

Brussels Airport zal tegen september een mobiel lab op poten zetten waar reizigers zich kunnen laten testen op het coronavirus. Wie vertrekt of aankomt uit een oranje of rode zone kan zich meteen laten testen.

Het mobiele lab zal zich net buiten de luchthaventerminal bevinden. Passagiers, vertrekkend of terugkerend, zullen de mogelijkheid krijgen om een PCR-test te laten afnemen. Brussels Airport laat in een persbericht weten dat de tests ter plaatste geanalyseerd zullen worden. Bij een sneltest belooft de luchthaven dat het resultaat binnen de 3 uur beschikbaar zal zijn, bij een standaardtest binnen gemiddeld 9 uur.

‘De volksgezondheid is voor Brussels Airport sinds het begin van de coronacrisis een topprioriteit’, zegt ceo Arnaud Feist. ‘Daarom hebben we beslist om een stap verder te gaan en covid-19-tests mogelijk te maken op de luchthaven in een nieuw mobiel lab. Zo kan wie terugkeert uit een rode zone zich meteen na aankomst op Brussels Airport laten testen. Ook vertrekkende passagiers kunnen er zich laten testen.’

Het prijskaartje hangt wel af van de situatie. Wie uit een rode zone terugkeert, ‘krijgt’ het Riziv-tarief van 46,81 euro. Maar vertrekkende passagiers betalen voor een standaardtest 67 euro en voor de sneltest 135 euro.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in