Han-sur-Lesse zet ‘luidruchtige’ Vlaamse jeugdbeweging gemeente uit
(themabeeld) Foto: Photo News

In Han-sur-Lesse, in de provincie Namen, heeft een jeugdbeweging het bevel gekregen om de weide waarop ze al sinds begin augustus kampeerden, te verlaten. Ze zouden er te veel lawaai maken.

Het vertrek komt er op bevel van waarnemend burgemeester van Rochefort, Corine Mullens, zo meldt de krant La Meuse-Namur (Sudpresse) donderdag.

Buurtbewoners hadden eerder bij de politie geklaagd over geluidsoverlast. Daarnaast zou ook alcoholgebruik en het aansteken van vuren - momenteel als gevolg van de droogte verboden in de gemeente - aanleiding zijn geweest om de scouts te verzoeken om te vertrekken.

Volgens de burgemeester had de groep jongeren aanvankelijk nog een waarschuwing gekregen, maar dat haalde niets uit. Ze benadrukt helemaal niets tegen de groep te hebben’, ‘maar ze moeten, net als iedereen, dezelfde regels volgen als onze inwoners wanneer ze op ons grondgebied verblijven’, klonk het.

Nog volgens de burgemeester zijn er deze zomer in de gemeente al veel kampen doorgegaan, en is dat over het algemeen ‘vrij goed verlopen’.

Correctie: Eerder werd in dit bericht gezegd dat het om een scoutsgroep ging. Scouts en Gidsen Vlaanderen liet donderdagavond weten dat dat niet zo was.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig