Minderjarige verdachte van Blankenbergse vechtpartij krijgt werkstraf
Foto: BELGA

Een minderjarige verdachte die betrokken zou zijn bij de massale vechtpartij op het strand van Blankenberge heeft van de jeugdrechter een werkstraf gekregen. De jongen had geen gerechtelijk verleden.

In het kader van de massale vechtpartij die zaterdagnamiddag op het strand van Blankenberge plaatsvond is nu ook een minderjarige opgepakt. Hij verscheen vandaag al voor de jeugdrechter die hem een dienstprestatie heeft opgelegd. Dat meldt het parket van Brussel.

Niet bekend bij gerecht

De jongen, die net als de andere drie gearresteerden uit Brussel afkomstig is, wordt gewapende weerspannigheid aangeschreven, zo bevestigt parketwoordvoerster Willemien Baert. Bij de knokpartij werden agenten met onder andere strandstoelen en parasols aangevallen. De jongen kwam evenwel nog niet eerder in aanraking met het gerecht, en komt weg met een werkstraf. Hij zal een dienstprestatie moeten leveren ten voordele van de maatschappij.

Drie andere verdachten werden maandag al voorgeleid bij de onderzoeksrechter van Brugge. Hun procedure loopt nog. In de loop van de komende dagen en weken kunnen ook nog andere verdachten gearresteerd worden. Speurders analyseren momenteel de beelden om ook andere betrokkenen in het vizier te krijgen.