Vlaamse Netflix heeft nu ook een naam: StreamZ

Zeg niet langer ‘Vlaamse Netflix’ maar wel StreamZ. Het betalende streamingsplatform van DPG Media en Telenet kreeg officieel groen licht van de Europese Commissie en kan in het najaar van startgaan. Peter Vindevogel wordt de ceo.

Het project voor wat algemeen de Vlaamse Netflix werd genoemd, lag al een tijd stil vanwege een zaak die was aangespannen bij de Europese Commissie. Telecomoperatoren Proximus en Orange Base vreesden samen met Disney teveel marktconcentratie en vroegen om opheldering bij de Commissie. De mededingspecialisten van de Commissie volgden hun bezwaren niet.

Prompt stuurden DPG Media en Telenet een persbericht uit en onthulden de naam van het nieuwe platform: StreamZ. Het platform wordt officieel opgericht op 1 september en krijgt Peter Vindevogel aan het hoofd. Vindevogel komt van bij Telenet en stond daar onder andere aan het hoofd van Play.

StreamZ gaat zich in Vilvoorde vestigen, waar Medialaan, de voorganger van DPG Media, lange tijd haar hoofdkwartieren betrok. Woordvoerster Sara Vercauteren zegt dat het platform nog zeker dit jaar wordt gelanceerd. Ze herhaalde ook dat de VRT zeker welkom is om content te leveren ‘zoals de VRT nu al reeksen aanlevert aan het Amerikaanse Netflix’.

Bij StreamZ moeten zowel DPG Media als Telenet dochters SBS (met VIER en VIJF) en productiehuis Woestijnvis series aanleveren voor het betaalplatform. Die lokale series zullen dan ook aangevuld worden met internationale series die Telenet Play nu al aanbiedt.