Kind (6) verdronken in Mechels recreatiedomein De Nekker
Archiefbeeld. Foto: Joris Herregods

Een kind van zes jaar is vanmiddag verdronken in het recreatiedomein De Nekker. Dat gebeurde in de kleine vijver. De kwalificatie is voorlopig aangepast naar onopzettelijke doodslag, zegt het parket.

Omstanders zagen het kind op de bodem van de kleine vijver en hebben het uit het water gehaald. Redders zijn onmiddellijk met de reanimatie gestart en ook een mugteam kwam ter plaatse. Daarna werd het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis, waar het overleed. Voorlopig is het nog onduidelijk hoelang het slachtoffer onder water heeft gelegen vooraleer het werd opgemerkt.

Het slachtoffer maakte deel uit van een groep Brusselse jongeren die, samen met begeleiders, een dagje hadden geboekt in De Nekker. ‘De politie zal nu omstanders en getuigen ondervragen. Voorlopig is het onduidelijk wat er precies is gebeurd. Dat maakt deel uit van het verdere onderzoek’, reageerde Kristof Aerts van het Antwerpse parket.

Het parket en de Mechelse onderzoeksrechter zijn afgestapt in De Nekker, om zich een beeld te kunnen vormen van wat er zich precies heeft afgespeeld en om eventueel verdere onderzoeksdaden te kunnen stellen. Na die afstapping is de kwalificatie van schuldig verzuim voorlopig aangepast naar onopzettelijke doodslag.

Het provinciebestuur reageert aangeslagen. ‘Ik ben erg aangedaan door deze gebeurtenis. Een kind verliezen, wil niemand meemaken. Mijn hart is bij de familie’, reageert Jan De Haes, bevoegd gedeputeerde. Hij bevestigt dat er in het domein vier redders en een opzichter aanwezig waren.

De Nekker, dat door de coronacrisis met een reservatiesysteem werkt, was woensdag helemaal volzet. Momenteel wordt een duizendtal bezoekers toegelaten. Normaal gezien heeft het domein een capaciteit voor vierduizend mensen.