‘If i had a hammer’-zanger Trini Lopez (83) overleden
Foto: AP

De Amerikaanse zanger Trini Lopez is overleden op 83-jarige leeftijd. Hij zou volgens zijn zakenpartner overleden zijn aan de gevolgen van covid-19.

De Amerikaanse zanger en gitarist van Mexicaanse afkomst, die een grote hit had met het nummer ‘If i had a hammer’ overleed dinsdag in een ziekenhuis in Palm Springs in Californië, meldden Hollywood Reporter en Variety. Volgens zijn collega en zakenpartner Joe Chavira is Lopez overleden aan de gevolgen van covid-19.

Onder de naam Trinidad Lopez III groeide hij in Texas op als zoon van Mexicaanse immigranten. Hij werd ontdekt door zanger Frank Sinatra die hem een platencontract bezorgde. Met zijn versie uit 1963 van het nummer ‘If i had a hammer’ haalde hij een nummer 1-hit in 25 landen. Lopez had ook nog hits met zijn versies van onder meer ‘Lemon tree’ en ‘La bamba’.

Lopez speelde ook in verschillende films, zoals in The dirty dozen uit 1967 naast Lee Marvin en Charles Bronson. Hij trad tot op hoge leeftijd op. In 2013 was hij te gast in de zomerconcerten van de Nederlandse violist André Rieu in Maastricht.