De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag zijn dagelijkse coronabriefing in het Witte Huis na amper enkele minuten moeten onderbreken omdat zich buiten een schietpartij voordeed. De geheime dienst schoot een verdachte neer.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag een persconferentie amper enkele minuten na de start voor korte tijd weer moeten verlaten. De abrupte onderbreking kwam er nadat een medewerker van zijn team hem iets in het oor had gefluisterd. Aanleiding was een schietpartij buiten aan het Witte Huis tussen een gewapende man en de geheime dienst.

Enkele minuten later keerde de president terug naar de briefing room van het Witte Huis. Hij verklaarde aan de pers dat de situatie onder controle was en dat de neergeschoten verdachte naar het ziekenhuis werd overgebracht. Niemand anders raakte gewond, zei hij.

De geheime dienst meldde echter kort nadien via Twitter dat ook een van haar medewerkers naar het ziekenhuis was overgebracht. In een andere tweet verklaarde de beveiligingsdienst dat een 51-jarige man rond 17.53 uur plaatselijke tijd een officier benaderde die aan het Witte Huis de wacht hield. Hij zou gezegd hebben dat hij een wapen had en haalde vervolgens een voorwerp vanonder zijn kledij waarbij hij een ‘schutterspositie’ innam. De officier vuurde daarop in de richting van de man en raakte hem in de torso.

De zaak wordt onderzocht en de Secret Service zal een intern onderzoek voeren naar de acties van de geheim agent.