Aantal besmettingen stijgt tot gemiddeld 587,7, wel daling in Antwerpen
Foto: AFP

Tussen 1 augustus en 7 augustus raakten gemiddeld 587,7 mensen besmet met covid-19. Dat is een stijging met 11 procent. Er stierven dagelijks gemiddeld 3,6 coronapatiënten en 26,7 mensen werden in het ziekenhuis opgenomen.

De groei van het aantal nieuwe coronagevallen in België vertraagt verder. Dat blijkt dinsdag uit de dagelijkse update van gezondheidsinstituut Sciensano. ‘Over het ganse grondgebied bekeken, lijkt de groei vertraagd’, klinkt het in een persbericht. ‘We zien nog steeds een toename van het aantal nieuwe gevallen, maar die toename is de voorbije dagen minder groot geworden.’

Antwerpen en Luxemburg lijken al over de piek van de tweede golf heen: ‘In de provincies Antwerpen en Luxemburg zien we zelfs al een daling van het aantal nieuwe gevallen’, meldt Sciensano. ‘Dat zou kunnen betekenen dat hier de piek van de tweede golf al achter ons zou liggen, als we de komende weken de maatregelen blijven opvolgen.’

In de periode van 1 augustus tot 7 augustus raakten in heel België gemiddeld 587,7 mensen per dag besmet met covid-19. Het gaat om een stijging met 11 procent ten opzichte van de voorgaande 7 dagen. Gisteren (periode tussen 31 juli en 6 augustus) ging het om een stijging van 16 procent tegenover een week eerder (24 juli - 30 juli). Het aantal besmettingen blijft dus wel stijgen, maar minder snel. ‘Antwerpen en Luxemburg buiten beschouwing gelaten, zien we momenteel de grootste aantallen nieuw gemelde gevallen in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest en in de provincie Luik’, verduidelijkt Sciensano.

De ziekenhuisopnames stegen met 21 procent naar een gemiddelde van 26,7 opnames per dag tussen 1 en 7 augustus. In diezelfde periode overleden elke dag gemiddeld 3,6 coronapatiënten, een toename met 56 procent op weekbasis.

In totaal testten in ons land sinds het begin van de pandemie al 74.620 mensen positief op covid-19, 468 meer dan maandag. Zo’n 9.879 zieken bezweken in België aan de gevolgen van het longvirus.

Maandag gaf viroloog Steven Van Gucht meer uitleg bij de recente cijfers op de persconferentie van het Crisiscentrum.

Sciensano werkt de cijfers van het dashboard bij tot 9 uur ’s ochtends. Deze cijfers kunnen dus nog veranderen.