Wegen richting Brussel vrijgemaakt na incidentrijke ochtend
stockbeeld Foto: BELGA

Op de E40 en op de Brusselse buitenring hebben een aantal ongevallen deze ochtend voor grote hinder gezorgd. Ondertussen zijn de rijstroken weer vrijgemaakt.

Het verkeer rond en richting Brussel stond vanochtend lange tijd stil door een opeenvolging van drie ongevallen. Om 9 uur kantelde op de Brusselse buitenring ter hoogte van Beersel een bestelwagen met aanhangwagen na een aanrijding met vluchtmisdrijf. Het is nog onduidelijk of daarbij gewonden vielen, maar het ongeluk versperde wel twee rijstroken, waardoor het aanschuiven was op de buitenring. Na enkele uren werd de rijbaan volledig vrijgemaakt.

Niet veel later vonden op de E40 ter hoogte van Ternat twee snel opeenvolgende botsingen plaats. In het eerste geval reden drie voertuigen op elkaar in. Een kilometer verder raakte een motorrijder het asfalt en liet daarbij het leven. Met slechts één beschikbare rijstrook, ontstond een achttal kilometer file. Tegen 11 uur waren alle rijstroken weer vrij en kon het verkeer normaal hervatten.