Twintiger verdronken in kanaal in Lier
Foto: Seppe Van Rooy/RTV

Een 20-jarige jongeman is zondagnamiddag verdronken in het Netekanaal in Lier. De man zou aan de rand van het kanaal hebben gezeten, en er per ongeluk in gevallen zijn.

Het gaat om een jongeman van Palestijnse origine, die in het asielcentrum in Ranst verbleef. Samen met vrienden trok hij naar het Netekanaal aan de Nazarethdreef, maar omstreeks 15 uur liep het mis. De twintiger, die niet kon zwemmen, viel in het water en ging kopje onder. Hij kwam al snel in moeilijkheden.

‘Samen met enkele vrienden was de jongen langs de oever aan het ravotten. Daarbij is hij ongelukkigerwijs in het water gesukkeld’, zegt burgemeester Frank Bogaerts (N-VA). Ook zijn vrienden konden niet zwemmen, en moesten de hulpdiensten inschakelen.

‘Het slachtoffer bleef een halfuur onder water. Duikers van de brandweer konden hem vinden en haalden hem uit het water’, vertelt Magalie Derboven, woordvoerster van de politie Lier.

Een opgeroepen mug probeerde de jongeman nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. ‘Het slachtoffer is helaas overleden’, zegt Derboven.

De politie waarschuwt dat zwemmen in het Netekanaal verboden is. Ook tijdens deze hittegolf. ‘Er is een gevaarlijke onderstroom.’