Echtgenote Nederlandse ambassadeur in Libanon is overleden na explosie Beiroet
Foto: Nederlandse Rijksoverheid

Hedwig Waltmans-Molier, echtgenote van de Nederlandse ambassadeur in Libanon en eveneens aan de slag op de ambassade in Beiroet, is overleden aan de gevolgen van haar verwondingen. Ze raakte ernstig gewond na de zware explosie in Beiroet.

Hedwig Waltmans-Molier, echtgenote van de Nederlandse ambassadeur in Libanon en tevens werkzaam op de ambassade in Beiroet, is overleden aan de gevolgen van de zware explosie in Beiroet op 4 augustus. Dat maakte het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag bekend.

Hedwig Waltmans-Molier was 55 jaar. Recent was ze werkzaam bij de personeelsafdeling van het ministerie en werkte ze afwisselend vanuit Den Haag en Beiroet, waar haar man Nederlands ambassadeur is.

De ministers Stef Blok (Buitenlandse Zaken) en Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) laten weten ‘diep bedroefd te zijn door het veel te vroege overlijden van onze collega’. ‘Onze gedachten gaan uit naar haar man, hun kinderen en hun familie. Wij leven met hen mee en wensen hen veel kracht bij het verwerken van dit grote verlies.