Coronavirus slaat toe bij twee Nederlandse clubs en FC Keulen
Foto: Photo News

Een speler van de selectie van Feyenoord heeft positief getest op het coronavirus. De Rotterdammers melden om privacyredenen niet om wie het gaat. De speler gaat in quarantaine, maakt tijdelijk geen onderdeel uit van de wedstrijdselectie en doet niet mee aan de groepstrainingen.

Feyenoord speelt zondag een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De gehele selectie werd daarom vrijdag getest. De overige spelers bleken niet met het virus besmet te zijn.

“De club volgt de richtlijnen van de RIVM én het protocol van de KNVB. Volgens dat protocol zal het testen de komende weken richting de start van de competitie verder worden geïntensiveerd”, meldt Feyenoord.

Eerder op zaterdag liet Willem II weten dat een speler van hen het coronavirus heeft. De oefenwedstrijd van zaterdag tegen IJsselmeervogels gaat daardoor zaterdag niet door.

Twee spelers van FC Keulen testen positief

Twee spelers van Bundesliga-club FC Keulen, het team van onze landgenoot Sebastiaan Bornauw, hebben positief getest op COVID-19. Dat bevestigde de Bundesliga-club zaterdag. Beide spelers werden meteen huiswaarts gestuurd en blijven in quarantaine.

Zaterdag staat de eerste groepstraining op het programma voor de Geitenbokken, drie dagen nadat het team de voorbereiding op het nieuwe Bundesliga-seizoen hervatte. Die training gaat gewoon door.

De trainingen van de jeugdteams onder zestien en onder negentien jaar werden wel uit voorzorg afgelast. Spelers van beide teams waren immers in contact geweest met besmette personen.

FC Keulen beëindigde de Bundesliga vorig seizoen op de veertiende plaats.