Al 158 doden en 6.000 gewonden na explosie in Beiroet
Vernieling aan de Mohammad Al-Amin Moskee. Foto: REUTERS

25 mensen zijn teruggevonden onder het puin in Beiroet. Dat meldt een ambtenaar van het Libanese ministerie van Volksgezondheid. Er zouden nog 21 mensen vermist zijn, vier dagen na de explosie in de haven waarbij meer dan 150 mensen het leven lieten.

De identiteit van de 25 mensen die zijn teruggevonden onder het puin moet nog worden vastgesteld, zegt een ambtenaar van het Libanese ministerie van Volksgezondheid. Het aantal vermisten werd bijgesteld naar 21. De zoektocht is nog steeds aan de gang.

Het dodental staat momenteel op 158. Het ministerie van Volksgezondheid zei vrijdag dat minstens 120 van de meer dan zesduizend mensen die gewond zijn geraakt bij de explosie van dinsdag, nog steeds in levensgevaar verkeren.

Grote uitvaartplechtigheid

De Libanezen maakten zaterdag voorbereidingen voor een grote uitvaartplechtigheid voor de slachtoffers van de explosie. De massabegrafenis wordt zaterdagnamiddag gehouden onder het motto ‘Gerechtigheid voor de slachtoffers, vergelding voor de regering’.

‘Het Libanese volk zal er rouwen. We willen er geen politici zien’, vertelden de organisatoren aan het nieuwsagentschap dpa. ‘Het wordt een dag van rouw en verdriet.

Vrijdagavond is een C-130-vrachtvliegtuig met dringend medisch en humanitair materiaal vanop de militaire luchthaven in Melsbroek vertrokken naar Beiroet.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig