Knokke-Heist wil dit weekend geen extra bezoekers
Foto: credit

Burgemeester van Knokke-Heist Leopold Lippens roept op om dit weekend niet naar de kust te reizen. De stad neemt ook maatregelen om de drukte te verminderen.

De politie zal streng optreden tegen overtredingen van coronamaatregelen en meteen beboeten. Ook kan het zijn dat de badstad dagbezoekers weigert als het te druk is. Vandaag was het in sommige delen van Knokke-Heist al code oranje.

Burgemeester Lippens ziet de voorspelde drukte voor dit weekend niet zitten in zijn badstad. Hij roept op om niet naar de kust te reizen. Daarom zal de politie ook streng optreden. ‘Wie ingaat tegen de gemeentelijke regels of de coronamaatregelen wordt meteen beboet’, klinkt het. Zo moeten bezoekers altijd bovenkleding dragen in winkelstraten: bikini’s of een bloot torso worden niet getolereerd.

Ook zullen dagbezoekers worden afgeleid naar stranden buiten het centrum of moeten ze omkeer maken. De strandbars zullen de drukte spreiden door slechts mondjesmaat bezoekers toe te laten. De burgemeester raadt daarnaast ook af om met de trein naar Knokke-Heist te komen. ‘Wie toch per trein reist, moet zich aan alle regels en maatregelen houden’, zegt hij. Ook hierop zullen strikte controles zijn.