Kwik klimt in hele land vlot boven de 30 graden
Foto: Jan Van der Perre

De temperaturen gaan vrijdag overal in het land richting de 30 graden, met lokaal zelfs meer dan 35 graden in de Kempen. Het blijft zonnig en droog, met af en toe wat wolkenvelden, meldt het KMI.

In de Hoge Ardennen en aan zee krijgen we vrijdag maxima rond 30 of 31 graden, elders gaat dat naar 35 graden of zelfs wat meer in de Kempen. Het blijft vrijdagavond nog lang warm, en ’s nachts koelt het nauwelijks af met minima tussen 16 en 20 graden.

In het weekend wordt het opnieuw erg zonnig en tropisch warm, met temperaturen van 28 graden vlak aan zee tot 37 graden in de Kempen op zaterdag. Langs de kust steekt er na de middag wel een matige zeebries op uit noordnoordoost. Zondag blijft het zonnig met enkele wolkenvelden en zeer warme maxima van 30 tot 36 graden.

Ook begin volgende week blijft het erg warm, al vergroot dan wel de kans op onweer. De maxima liggen nog altijd tussen 30 en 35 graden en lokaal zelfs wat meer.

Vanaf woensdag zijn de verwachtingen onzeker, al blijft het wellicht vrij zonnig met op het einde van de dag geleidelijk meer wolken en kans op buien, mogelijk met een onweer. De maxima zouden dan rond 30 graden schommelen in het centrum. Vanaf donderdag zou dan een meer gestructureerde buien- en onweerszone over het land kunnen trekken vanuit Frankrijk en vanaf het Kanaal. De maxima liggen dan tussen 25 en 30 graden in het centrum.