Aantal nieuwe besmettingen klimt tot gemiddeld 550 per dag
Foto: Marc Herremans
In de periode tussen 28 juli en 3 augustus zijn gemiddeld 550,3 mensen per dag in België besmet geraakt met het coronavirus. Daarmee is het gemiddeld aantal besmettingen op het hoogste niveau sinds eind april.

Dat blijkt uit de dagelijkse update van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat om een stijging met 46 procent op weekbasis, en ook ten opzichte van het weekgemiddelde dat donderdag werd gemeld gaat het om een stijging. Het is al van eind april geleden dat het zevendaags gemiddelde nog boven de 550 nieuwe besmettingen lag. De toename is wel minder sterk dan een week geleden. 

In dezelfde periode werden gemiddeld 24,6 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, een toename met 31 procent in vergelijking met de week daarvoor. Dat is wel nog veel minder dan tijdens de eerste piek. Het aantal nieuwe opnames ligt nu eerder op het peil van rond 8 juni. Elke dag overlijden nu gemiddeld 2,6 mensen aan Covid-19. Dat cijfer blijft stabiel. Op de afdelingen intensieve zorgen van de Belgische ziekenhuizen verblijven nu weer meer dan 60 patiënten, wat al sinds midden juni niet meer gebeurd was. 

In totaal zijn nu al zeker 72.016 mensen in België besmet geraakt met het coronavirus. 9.861 patiënten overleden aan de gevolgen van de ziekte en 18.387 mensen moesten in een ziekenhuis worden opgenomen.

Sciensano geeft vanmiddag een toelichting over de nieuwe cijfers.