Controversiële Youtube-ster krijgt FBI over de vloer
Youtuber Jake Paul. Foto: Jordan Strauss/Invision/ap

De FBI viel woensdag de villa van Jake Paul (23), een controversiële Youtuber met 20 miljoen abonnees, in de Amerikaanse stad Calabases binnen. De reden van de huiszoeking is niet bekend, maar er werden verschillende vuurwapens in beslag genomen.

Omdat het om een lopend onderzoek gaat, kan de FBI niet meegeven waarom de huiszoeking werd uitgevoerd of tegen wie die gericht was. Er werden geen arrestaties gedaan.

Paul provoceert vaak met zijn controversiële video’s, die wekelijks zo’n 20 miljoen abonnees bereiken. Hij kreeg vorige maand veel kritiek, nadat er beelden waren gelekt van een feestje in zijn villa waarbij geen rekening werd gehouden met coronamaatregelen. ‘Hij toont geen respect voor mensen die hun best doen om alles weer op de rails te krijgen’, reageerde burgemeester Alicia Weintraub toen op Fox 11. ‘Hij geeft een feestje alsof corona niet bestaat, alsof er geen ondernemingen moesten sluiten.’

In juni werd Paul ervan beschuldigd privédomein te hebben betreden in Arizona, nadat er beelden waren opgedoken van hem in een winkelcentrum waar mensen hadden ingebroken om te plunderen. Paul reageerde toen dat hij alleen op zoek was naar mensen die protesteerden tegen de dood van George Floyd, en dat hij niet had deelgenomen aan de plunderingen.