Facebook verwijdert ‘misleidende video’ Trump, ook Twitter neemt actie
Foto: AFP

Facebook heeft een video op de officiële pagina van de Amerikaanse president Donald Trump verwijderd. Het interview over de coronapandemie heeft het reglement rond desinformatie geschonden, vindt de socialemediagigant. Om diezelfde reden verbiedt Twitter Trumps campagneteam nieuwe berichten te publiceren totdat het de video heeft verwijderd.

In de bewuste Facebookpost deelde Trump een interview met het conservatieve Fox News, waarin hij zegt dat kinderen ‘zo goed als immuun’ zijn voor het coronavirus. Volgens Facebook bevat dat interview ‘onjuiste beweringen’ en is dat ‘in strijd met het beleid rond gevaarlijke desinformatie over corona’, aldus een woordvoerder.

Het campagneteam van de Amerikaanse president deelde dezelfde video op Twitter, maar ook daar kwam reactie. Het account kan geen nieuwe berichten meer posten totdat het bewuste filmpje wordt verwijderd, besliste Twitter volgens The Washington Post.

Hoewel het eerder al berichten van het campagne team van Trump verwijderde, is het de eerste keer dat Facebook een bericht van Trump zelf verwijdert. Het Witte Huis heeft nog niet gereageerd op dat besluit, Twitter heeft al verschillende keren waarschuwingen geplaatst bij controversiële tweets van de Amerikaanse president.

Tijdens een persconferentie zwakte Trump zijn uitspraak woensdag af, toen een journalist hem wees op het feit dat er wél kinderen zijn die het virus hebben opgelopen en sommigen er zelfs aan overleden zijn. Trumps reactie daarop ziet u in de video hieronder.

De uitspraken van de president hebben alles te maken met zijn voornemen om de scholen in de VS opnieuw te openen. Veel Amerikanen zijn bezorgd over de heropening van de scholen omdat het coronavirus in verschillende staten nog steeds veel slachtoffers maakt. Toch heeft de Amerikaanse president van de heropstart van het onderwijs een verkiezingsbelofte gemaakt.

Trump gaat in november voor een tweede ambtstermijn in het Witte Huis. Hij neemt het op tegen de Democraat Joe Biden, die het voorlopig beduidend beter doet in de peilingen. Trumps relatief lakse aanpak van het coronavirus heeft zijn populariteit de afgelopen maanden geen goed gedaan. De Verenigde Staten registreerde meer dan 4,8 miljoen besmettingen en er overleden zeker 157.151 patiënten.