‘Kerekewere’ | Podcast zelfdoding. Bart en zijn vrouw Ria in therapie bij Dirk De Wachter
Foto: Collectie familie Castel

Kerekewere is een podcastreeks waarin Brecht Castel op zoek gaat naar het verhaal van zijn vader, die 21 jaar geleden uit het leven stapte.

Bart Castel was een gepassioneerde informaticus, maar kampte zijn hele leven met psychische moeilijkheden. Brecht was acht toen zijn vader stierf en doet nu als journalist onderzoek naar de impact van zelfdoding. Voor deze vierdelige podcastreeks dook hij in de dagboeken en brieven en sprak hij met vier sleutelfiguren. Brecht verweeft zijn herinneringen met de nieuw verworven inzichten en krijgt zo een scherp beeld van wie zijn vader was.

In aflevering 2 hoor je het verhaal van Dirk De Wachter. Hij was de relatietherapeut van Bart en zijn vrouw Ria. Als contextueel therapeut benadrukt hij het belang van de omgeving van mensen met een psychische kwetsbaarheid. ‘Als die relaties en interacties niet mogen betrokken worden in therapie, dan ben ik een chirurg met één arm.’

Wil je meteen alle afleveringen van de podcast beluisteren? Dat kan in de nieuwsapp van De Standaard.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Credits

Research en gesprekken Brecht Castel | Story Productie Annelies Vanderoost | Eindredactie Nele Eeckhout | Audio-opnames Miguel de Oliveira e Silva, Fien Dillen, Joris Van Damme en Brecht Plasschaert | Audioproductie Brecht Plasschaert | Stem brief- en dagboekfragmenten Valentijn Dhaenens en Siona Houthuys | Stem intro en outro Nele Eeckhout| Muziek Dieter en Stijn Castel, ism Brecht Plasschaert | Met dank aan Fonds Pascal Decroos en Wouter Van Driessche

Reageer

Vragen, opmerkingen of suggesties? Mail dsaudio@standaard.be

Over deze podcast

In augustus brengt DS Audio de vierdelige podcast Kerekewere, waarin Brecht Castel op zoek gaat naar het verhaal van zijn vader, die 21 jaar geleden uit het leven stapte. Vanaf 7 augustus beluistert u elke vrijdag een nieuwe aflevering. Wenst u al meteen alle afleveringen te beluisteren? Dat kan in de nieuwsapp van De Standaard. Vanaf september hervat DS Audio zijn dagelijkse podcasts.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig