Oliver Naesen is in z’n nopjes want hij krijgt bij AG2R steun van Stan Dewulf en Gijs Van Hoecke: “Welkom!!!”
Foto: Photo News

Stan Dewulf (22) en Gijs Van Hoecke (28) rijden vanaf 1 januari volgend jaar voor AG2R La Mondiale. Dat heeft de wielerformatie, die van die datum door het leven zal gaan als AG2R Citroën Team, woensdag gemeld. Beide Belgen, die voor twee jaar tekenen, moeten bij AG2R steun bieden aan Oliver Naesen.

Dewulf komt over van Lotto Soudal en schreef onder meer in 2018 Parijs-Roubaix voor U23 op zijn naam. “Na vijf jaar bij Lotto Soudal ben ik klaar voor een nieuwe etappe in mijn loopbaan”, reageert hij. “Ik ben heel enthousiast en voelde meteen een klik met het project van de ploeg. Ik weet dat ik in de klassiekers nog veel moet leren. Ik denk dat mijn mentaliteit in de buurt van die van Oliver komt. Ik zal zo goed mogelijk doen maar hou de voeten op de grond.”

Ook Van Hoecke, aan de slag bij CCC, kijkt uit naar de nieuwe uitdaging. “Ik ken Oliver heel goed, we waren indertijd haast buren en reden samen bij de junioren en Topsport. Ik ben erg blij hem te vervoegen, net als zijn broer Lawrence, om mijn ervaring in de klassiekers te delen. AG2R is een team met een lange en rijke geschiedenis.”

“Stan is een van de grootste Belgische beloften in de klassiekers”, zegt ploegleider Vincent Lavenu. “Zijn komst versterkt onze ambities op dat gebied alleen maar. Oliver Naesen wilde ook een renner om hem tijdens strategische momenten te beschermen in de klassiekers. Gijs is dat type coureur, in staat om alles te geven om een kopman te beschermen. Hij zal een waardevolle teamgenoot zijn.”

Naesen is alvast in z’n nopjes: