Zwitserse kantons Wallis en Vaud dan toch groen ingekleurd
Foto: Photo News

Het reisadvies voor de Zwitserse kantons Wallis en Vaud wordt aangepast, ze verhuizen van de rode lijst met reisbestemmingen naar de groene. Dat bevestigt Buitenlandse Zaken, nadat minister Philippe Goffin (MR) het nieuws aankondigde in La Libre Belgique.

De aanpassing zal woensdag om 16 uur officieel worden gemaakt, maar reizigers die op weg zijn naar deze kantons kunnen daar al terecht, zonder enige verplichting tot quarantaine of screening. Genève blijft wel een rode zone.

De Belgische autoriteiten hadden de kantons Genève, Vaud en Wallis zaterdag rood ingekleurd, waardoor er dus niet meer naartoe mocht gereisd worden omwille van covid-19. Het besluit botste op onbegrip bij verschillende Zwitserse verantwoordelijken.

In een tweet dinsdagavond zei het hoofd van het Zwitserse federale departement van Buitenlandse Zaken, Ignazio Cassis, geciteerd door het persagentschap ATS, dat hij ‘verheugd en opgelucht was dat België zijn reisaanbevelingen aanpast’. ‘Ik ben blij met deze beslissing van de Belgische evaluatiecel Celeval en wens de Belgen die van plan zijn naar Zwitserland te gaan een fijne vakantie toe’, vervolgt hij.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in