Titelhouder Rafael Nadal doet niet mee aan US Open
Foto: Photo News

Titelverdediger Rafael Nadal doet later deze maand niet mee aan het US Open. De 34-jarige Spanjaard staat niet op de deelnemerslijst, die dinsdag bekend werd gemaakt. De Serviër Novak Djokovic, numer een van de wereld, staat wel nog op die lijst.

‘Na lang nadenken heb ik besloten om niet deel te nemen aan het US Open’, bevestigde de nummer twee van de wereld op Twitter. ‘De gezondheidssituatie blijft over de hele wereld erg gecompliceerd, met uitbraken die uit de hand lijken te lopen. Het lijkt erop dat we het nog altijd niet onder controle hebben. Daarom reis ik voorlopig liever niet. Het is een beslissing die ik liever niet zou hoeven te nemen, maar ik moet mijn hart en mijn gezond verstand volgen. Al mijn respect voor de inspanningen die de ATP en de Amerikaanse tennisfederatie leveren, maar de huidige situatie maakt het te moeilijk.’

Nadal schreef zich eerder wel in voor het Masters 1.000 van Cincinnati, dat voorafgaand aan de US Open ook in New York plaatsvindt, maar ook daarvoor zal hij dus verstek laten gaan.

Eerder op de dag werd bekend dat het Masters 1.000 van Madrid dit jaar niet doorgaat. Dat graveltoernooi zou meteen na het US Open gespeeld worden. Nadal won al vijf keer in de Spaanse hoofdstad en zou er ook dit jaar zijn kans gaan.

Behalve Nadal ontbreken ook de namen van top tien-spelers als de Zwitser Roger Federer (ATP-4) en de Fransman Gaël Monfils (ATP-9) op de deelnemerlijst voor het US Open. Van de geblesseerde Federer was al duidelijk dat hij niet zou deelnemen. Andere opvallende afwezigen zijn de Italiaan Fabio Fognini (ATP-11) en de Zwitser Stan Wawrinka (ATP-17). Davifd Goffin (ATP-10) is wel van de partij. Bij de vrouwen is de Australische nummer een van de wereld Ashleigh Barty de enige speelster uit de top tien die ontbreekt. De Nederlandse Kiki Bertens (WTA-7) staat wel op de deelnemerslijst, maar wacht tot het laatste moment om te beslissen of ze ook echt naar de Verenigde Staten afreist. Ook zesvoudig US Open-kampioene Serena Williams (WTA-9) schreef zich in.

Het US Open begint op maandag 31 augustus.