Van zonnig naar zomers tot tropisch
Foto: Caroline De Baets

Vandaag wordt het, na het optrekken van eventueel ochtendgrijs, wisselend bewolkt. Uit de bewolking zou in de Ardennen en in Belgisch Lotharingen nog een lokaal buitje kunnen vallen. Aan zee wordt het overwegend zonnig.

In de namiddag wordt het overal wisselend bewolkt. De maxima liggen tussen 19 en 21 graden in de Ardennen, rond 21 graden aan zee en tussen 22 en 24 graden elders. De wind waait zwak of soms matig uit het noorden tot noordwesten of uit veranderlijke richtingen. Dat meldt het KMI.

Dinsdagnacht blijft het rustig, droog en meestal lichtbewolkt met enkele hoge wolkensluiers. De minima liggen tussen 8 en 14 graden.

Tropisch warm

Woensdag wordt zonnig en zomers warm. Op enkele hoge wolkensluiers na blijft het helder. De maxima liggen tussen 23 graden in de Hoge Ardennen en 28 graden in de Kempen. De wind waait overwegend zwak tot matig uit zuidzuidwestelijke richtingen.

Donderdag blijft het helder of lichtbewolkt en in vele plaatsen wordt het tropisch warm. De maxima variëren van 26 graden in de Ardennen en op het strand tot 32 graden in de Kempen. Aan zee kan er een zeebries ontstaan.

Vrijdag wordt het opnieuw zonnig en in de meeste streken tropisch warm. De maxima liggen tussen 28 graden in de Ardennen en op het strand tot 35 graden in de Kempen. Aan zee kan er opnieuw een noordoostelijke zeebries ontstaan die daar voor een afkoeling kan zorgen.

Zaterdag wordt het opnieuw zonnig en heet. De maxima halen tussen 27 graden aan zee en 35 graden in het centrum en lokaal mogelijk zelfs wat meer. Zondag wordt het opnieuw droog en zonnig. De maxima komen op veel plaatsen nog boven 30 graden. Het is niet uitgesloten dat koelere zeelucht het kwik tijdelijk wat naar beneden haalt met dan waarden tussen 25 en 30 graden. Deze tijdelijke afkoeling is evenwel nog erg onzeker.

Maandag is het opnieuw vrij zonnig en droog. In principe is het nog steeds warm met maxima rond 30 graden in het centrum, maar het is opnieuw niet uitgesloten dat koelere zeelucht ons land bereikt.