Westerlo dagvaardt Pro League en KBVB: Kempense club vraagt onmiddellijke toetreding tot 1A
Foto: Photo News

Westerlo dagvaardt de Pro League en de voetbalbond in kortgeding. De Kempense club vraagt om net als Waasland-Beveren, Beerschot en Oud-Heverlee Leuven te worden opgenomen in 1A. Morgen, dinsdag wordt de zaak ingeleid voor de ondernemingsrechtbank van Antwerpen.

Vorige week, op 31 juli, besliste de algemene vergadering van de Pro League om het nieuwe voetbalseizoen aan te vatten met achttien clubs: Waasland-Beveren degradeert dus niet, Beerschot en OH Leuven promoveren van 1B naar 1A.

1B-club Westerlo pakte geen van beide periodetitels in 1B, maar eindigde wel als leider in de algemene stand. De Kempense club laat weten niet akkoord te gaan met die beslissing.

‘Tot haar verbazing besliste de algemene vergadering om een ingrijpend nieuw competitieformat in te voeren voor 1A en de afdeling 1B verder uit te hollen, en dit op amper een week van het begin van de competitie voor het seizoen 2020-2021’, zegt Westerlo op haar website.

‘Zoals spijtig genoeg wel vaker het geval is, heeft lobbywerk op de dag van de raad van bestuur en de algemene vergadering ervoor gezorgd dat opnieuw een ondoordachte ad-hocbeslissing werd genomen die niet alleen inging tegen de aanbeveling van het management van de Pro League en de (talrijke) juridische adviseurs van de Pro League en de KBVB, maar die volgens Westerlo ook manifest onwettig is’, klaagt de club aan.