Twee Antwerpse coronapatiënten trekken naar tweede verblijf aan zee
Foto: Dany Van Loo

Twee positief geteste personen uit de provincie Antwerpen zijn naar hun tweede verblijf in Middelkerke getrokken om hun quarantaine uit te zitten. Dat bevestigen waarnemend gouverneur van West-Vlaanderen Anne Martens en burgemeester Jean-Marie Dedecker.

Dedecker werd toevallig op de hoogte gebracht van het voorval maar kan wettelijk gezien niets doen om de mensen terug naar huis te sturen. Martens maant positief geteste personen en personen met symptomen aan om absoluut thuis te blijven.

‘Het is mij ter ore gekomen dat twee Antwerpenaren hier hun quarantaine komen uitzitten’, vertelt burgemeester Dedecker. Daarop contacteerde de burgemeester waarnemend gouverneur Anne Martens. ‘Blijkbaar kan ik wettelijk gezien niets doen aan deze situatie. Ik kan ze niet naar huis sturen en in principe kunnen ze hier gewoon rondwandelen. We staan machteloos’, vertelt Dedecker.

Martens roept intussen op om absoluut thuis te blijven indien je ziek bent. ‘Het is echt niet de bedoeling om de quarantaine uit te zitten door naar zee te trekken. Op die manier verspreiden de besmettingen zich. Wie ziek is, symptomen heeft of positief test: blijf thuis.’