Deze indrukwekkende beelden tonen een Filipijns dorp dat meer dan een halve eeuw onder water heeft gestaan. In de jaren 70 werd in de regio de dam Pantabangan gebouwd, waardoor alle dorpelingen moesten verhuizen. Bekijk wat er nog overblijft van het dorp in de video hierboven.

De dam, een van de grootste in Zuidoost-Azië, bracht echter wel economische welvaart met zich mee. Het zorgde ervoor dat de provincie Nueva Ecija de grootste producent van rijst in het land werd, dit omdat ze met het water uit het reservoir grote stukken land doorlopend kunnen irrigeren.

Landschapsfotograaf Joergen Cruz Mandilag legde de beelden vast met zijn drone. ‘We kwamen vaak naar het water om foto’s te nemen bij zonsondergang. Ik was op de hoogte van de het bestaan van het oude dorp, maar ik had nooit eerder de kans om het met mijn eigen ogen te zien’, aldus Mandilag.

In Turkije gebeurde onlangs het omgekeerde. Hasankeyf, een stad uit 1.800 voor Christus, verdween helemaal onder water door de bouw van de Ilisudam. Dat ziet u in de video hieronder.