Emma Meesseman en Washington blijven winnen en verslaan nu ook titelconcurrent Seattle in de WNBA
Foto: AP

Emma Meesseman kent met kampioen Washington Mystics een schitterende start in de WNBA. De Mystics wonnen voor de derde keer op een rij. Ditmaal met 89-71 van Seattle Storm, de grote uitdager voor de titel met toppers als Sue Bird en Breanna Stewart.

Emma Meesseman liet weer stevige cijfers optekenen en leidde het team uit de Amerikaanse hoofdstad met 10 punten, 5 rebounds en 4 assists mee naar de zege. Zaterdag volgt al de vierde opdracht en nemen Meesseman en haar ploegmaats het tegen Chicago Sky op.

Komende nacht komt Julie Allemand weer in actie. De collega Belgian Cat van Meesseman speelt met Indiana Fever versus Dallas Wings. Die andere eerstejaars en topselectie Sabrina Ionescu liet zich tijdens de tweede wedstrijd van New York overigens van haar beste kant zien met 31 punten, 7 rebounds en 7 assists tegen de Wings.

Het seizoen in de WNBA moest oorspronkelijk op 15 mei van start gaan, maar werd uitgesteld vanwege de coronacrisis. De competitie gaat dit jaar in Florida in verkorte vorm door op de IMG-academie in Bradenton, dichtbij Tampa Bay. De WNBA koos ervoor alle speelsters in één bubbel onder te brengen om zo het risico op coronabesmetting te verkleinen.

In de reguliere competitie dienen 22 wedstrijden te worden afgewerkt, vorig jaar waren dat er nog 34. Nadien volgen in oktober de play-offs. Twaalf teams nemen deel.