Bekerfinale en promotiefinale gaan door
Foto: Photo News

De Pro League kreeg na intensief overleg van Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) met de betrokken burgemeesters van Brussel, Antwerpen, Brugge en Leuven de bevestiging dat de finales van dit weekend kunnen plaatsvinden. Zowel de finale van de Croky Cup op zaterdag als de finale van de Proximus League op zondag kan zoals voorzien doorgaan.

De evaluatie van de kwaliteit van de verschillende test- en wedstrijdprotocollen die door de Pro League en de KBVB zijn opgemaakt, gaf de doorslag bij de beslissing op het Interfederaal Overlegcomité.

Club Brugge en Antwerp spelen de bekerfinale zaterdagavond om 20.30 uur in het Koning Boudewijnstadion, Beerschot en OH Leuven de terugmatch van de promotiefinale zondag om 19 uur op Den Dreef in Leuven.

De Pro League roept alle fans op om deze wedstrijden in de meest veilige omstandigheden te volgen en absoluut niet samen te komen. ‘De fans zijn al een ganse voorbereidingsperiode een toonbeeld van discipline’, aldus woordvoerder Stijn Van Bever. ‘Elke oefenwedstrijd achter gesloten deuren vond plaats zonder publiek rond de terreinen. Wij begrijpen dat de honger erg groot is, maar roepen de fans meer dan ooit op om de wedstrijden in de meest veilige omstandigheden te volgen en absoluut niet samen te komen. Laat ons samen deze kans grijpen om aan te tonen dat het voetbal klaar is om het seizoen aan te vatten en te tonen dat we op onze fans kunnen rekenen, in de moeilijkste omstandigheden.’