Fernand Obb in Sint-Gillis gekroond tot ‘koning van de garnaalkroket’
Fernand Obb, de trotse ambassadeur van de garnaalkroket. Foto: ISOPIX

Ze maakten er al langer de beste garnaalkroketten van Brussel, en nu is Fernand Obb in Sint-Gillis ook uitgeroepen tot de absolute ambassadeur van de Belgische lekkernij in Brussel.

Het Brusselse restaurant Fernand Obb Delicatessen en zijn eigenaar Cédric Mosbeux hebben al twee jaar op rij de wedstrijd ‘Beste garnaalkroket van Brussel’ gewonnen. In november volgt de derde editie van de wedstrijd, maar de titel gaat dit jaar niet opnieuw naar Mosbeux en zijn team. De eigenaar van Fernand Obb Delicatessen krijgt wel een plaats als erelid in de jury.

Visit.brussels heeft wel besloten om de restaurateur als eerste ooit te benoemen tot ‘koning van de garnaalkroket’, en hem uit te roepen tot absolute ambassadeur van de Belgische lekkernij in Brussel.

‘Het is bijna grappig. Je opent een restaurant, je doet je werk als kok, je houdt van je werk en je doet het goed, maar om dan ambassadeur van de garnaalkroket worden is bijna een grap op zijn Belgisch’, lacht Mosbeux, die ook een trofee met garnaal in ontvangst mocht nemen.

Natuurlijk verdient de garnaalkroket van Fernand Obb de eretitel niet zomaar. Aan de kroket is hard gewerkt en er zijn vele recepten voor uitgetest, vertelt hij.

Maar een echt geheim lijkt er niet te zijn. ‘Het zijn de basisingrediënten zoals bloem, melk, boter, kruiden, schalen van grijze garnalen en verse grijze garnalen. Wat ik vaak zeg en misschien wel het geheim is, zijn de echt verse grijze garnalen en in een aanzienlijke hoeveelheid. Dat hebben we niet veranderd.’