Overvallers Bol.com namen ‘aanzienlijke hoeveelheid waardevolle goederen’ mee met vrachtwagen
Het distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk (archiefbeeld). Foto: Boumediene Belbachir

De Nederlandse politie heeft meer details vrijgegeven over de overval op het distributiecentrum van koopsite Bol.com in Waalwijk. Zeker vier overvallers namen deel aan de gewapende overval en gijzeling van het personeel, en ze maakten een hoop waardevolle spullen buit.

De politie denkt dat zeker vier mensen op zondagochtend 19 juli twee beveiligingsmedewerkers van het Bol.com-distributiecentrum in Waalwijk overmeesterden en gijzelden. Die konden zich pas halverwege de middag bevrijden en alarm slaan.

De daders hadden een vrachtwagen bij om hun buit te vervoeren. Hoeveel er is gestolen en wat de waarde van de buit is, wil de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen. Ze geeft alleen aan dat een ‘aanzienlijke hoeveelheid waardevolle goederen’ is buitgemaakt.

Hoe lang de overvallers binnen zijn geweest wil de politie evenmin bekendmaken. Of de daders hulp van binnenuit hebben gekregen wordt nog onderzocht. Wel wil de politie kwijt dat het gaat om een professioneel opgezette overval. Er is nog niemand aangehouden.

Omdat het om een modern distributiecentrum gaat, beschikt de recherche over grote hoeveelheden videobeelden van de overval. Over wat daarop te zien is, doet de politie geen mededelingen. Er waren op het moment van de overval naast de twee gegijzelde beveiligers nog enkele andere werknemers aanwezig, maar zij hebben niets van de overval meegekregen.

De bezorging van tienduizenden pakketjes van bestellingen bij Bol.com liep vertraging op als gevolg van de overval. Volgens een woordvoerster van het bedrijf is die achterstand inmiddels geheel ingehaald.