Goudprijs zet opmars voort
Foto: shutterstock

De goudprijs stijgt nog altijd voort, nadat maandag al het record is gesneuveld. Dinsdag werd voor het eerst de 2.000 dollar per troyounce (31,1 gram) aangetikt.

Door de coronapandemie is goud steeds populairder geworden: het wordt beschouwd als een veilige haven in onzekere financiële tijden.

De goudprijs wordt ook gestuwd door de wereldwijde economische stimuleringsmaatregelen, zoals renteverlagingen. Ook de oplopende spanningen tussen China en de Verenigde Staten zorgen voor grotere interesse in edelmetalen. Zo zit bijvoorbeeld ook de zilverprijs flink in de lift.

Verder heeft de U.S Mint het volume van gouden en zilveren munten die het distribueert verkleind, omdat de productie door de coronapandemie onder druk staat. Dat blijkt uit documenten die persbureau Bloomberg kon inkijken. Door maatregelen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus zal de muntproductie waarschijnlijk de komende twaalf tot achttien maanden lager zijn. De faciliteit in New York is daardoor niet meer in staat om tegelijkertijd zilveren en gouden munten te slaan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig