Aanzienlijke schade na brand op luchthaven Luik, vliegverkeer hervat
De brand in Bierset ging gepaard met hevige rookontwikkeling. Foto: BELGAONTHESPOT

De schade na de brand van woensdagavond in een leegstaand gebouw in de luchthaven van Bierset (Luik) is aanzienlijk. Dat zegt de woordvoerder van de luchthaven, Christian Delcourt. Het luchtverkeer is wel opnieuw op gang gekomen.

De brand ontstond rond woensdagavond 22.30 uur in een leegstaand gebouw, tussen de passagiersterminal en de brandstofafdeling van de luchthaven. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling.

De waarnemende burgemeester van Grâce-Hollogne, Manuel Dony, kwam ter plaatse. De brandweer bestreed de brand met zo’n veertig manschappen. Rond middernacht hadden die de brand onder controle.

Volgens Dony vormde de rook geen gevaar voor de omwonenden. Een nabij gelegen hotel moest niet geëvacueerd worden. Door de brand moesten wel drie vluchten omgeleid worden. Normaal ontvangt de luchthaven ‘s nachts meerdere vrachtvliegtuigen van FedEx en TNT.

Alle vluchten zijn intussen hervat en vliegtuigen kunnen opnieuw landen en opstijgen. De materiële schade is weliswaar aanzienlijk. ‘Een groot deel van de hangar is vernield’, zegt Delcourt. In het gebouw lag onder meer apparatuur en er waren kantoren. Delcourt hoopt later vandaag een definitieve balans op te kunnen maken.

Er is geen schade aan de vliegtuigen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Aanzienlijke schade na brand op luchthaven Luik, vliegverkeer hervat
De brandweer bestreed de brand met zo’n veertig manschappen. Foto: BELGAONTHESPOT