Kaart | In welke gemeenten stijgt het aantal besmettingen nu?

Het aantal besmettingen met het coronavirus gaat steil de hoogte in. De Oost-Vlaamse centrumsteden Sint-Niklaas en Gent blijven de kroon spannen, op ruime afstand gevolgd door Brussel en Antwerpen. Hoeveel besmettingen zijn er in uw gemeente? Bekijk de cijfers op de kaart.

De Oost-Vlaamse steden Gent en Sint-Niklaas blijven de centrumsteden met het hoogste relatieve aantal nieuwe besmettingen. De gemeente Lokeren, die tussen beide steden ligt, laat nog hogere cijfers optekenen en kleurt donkerblauw op de kaart (zie onderaan).

Op de kaart hieronder ziet u hoe sterk de stijging van het aantal coronabesmettingen in uw gemeente is. De provincie Antwerpen doet het nog steeds beter dan de provincie Oost-Vlaanderen. Behalve Gent en Sint-Niklaas vallen ook Zele en Lokeren op met hoge cijfers. In absolute aantallen steekt stad Antwerpen er wel nog steeds bovenuit, met ongeveer 2.700 besmettingen in twee weken. In Wallonië blijft de provincie Namen het zorgenkind.

Hoe meer besmettingen er in een gemeente werden geregistreerd de afgelopen 14 dagen, hoe donkerder blauw die gemeente kleurt op de kaart. De gemeenten met een lager aantal zijn in het lichtblauw aangeduid.

Op deze pagina vindt u meer grafieken en kaarten over de coronacrisis in België.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in