Kaart. 226 gemeenten overschrijden alarmdrempel, zoveel nieuwe besmettingen telt uw gemeente
Foto: rr

Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt weer in ons land. Om lokale broeihaarden te kunnen ontdekken, houdt de overheid voor elke gemeente de evolutie per week in de gaten. Hoe groot is het risico in uw gemeente? Bekijk de cijfers op de kaart.

Om tweede uitbraak van het nieuwe coronavirus in ons land op te volgen, hebben de wetenschappers van Sciensano een aantal waarschuwingsdrempels. Een van die drempels is het aantal bevestigde besmettingen per 100.000 inwoners. In de voorbije week mag die zogeheten incidentie mag niet hoger dan 20 zijn. Vrijdag 5 augustus is die alarmdrempel al in 226 gemeenten overschreden.

Op onderstaande kaart kleuren de gemeenten die deze drempel al overschreden hebben, rood of donkerrood. De gemeenten met een lager aantal zijn lichtrood aangeduid.

In de provincie Antwerpen blijft het aantal besmettingen stijgen. Ook Brussel kleurt stilaan rood. In Limburg springen vooral enkele hotspots (onder meer Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren) in het oog, terwijl in Oost-Vlaanderen vooral het aantal gevallen in de regio rond Brakel opvalt.