Offerfeest vindt plaats op 31 juli: ‘Volg de coronamaatregelen’
Themabeeld Offerfeest Foto: RR

De moslimgemeenschap in België zal dit jaar het Offerfeest (‘Aïd El Adha’) vieren op vrijdag 31 juli. Dat heeft de Moslimexecutieve woensdag bekendgemaakt. Zij roept de moslims op om de coronamaatregelen ook op die dag strikt na te leven.

Voorzitter Mehmet Üstün wijst nog eens op de maatregelen die gelden in de moskeeën, want vele moslims zullen ter gelegenheid van het Offerfeest ‘s morgens naar de moskee gaan voor het Aïd-gebed. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om een mondmasker te dragen in de moskee, ook tijdens het gebed, en ook om anderhalve meter afstand te houden. Iedereen moet een eigen gebedsmatje meebrengen, en er geldt een samenscholingsverbod.

De Moslimexecutieve geeft toe dat de maatregelen het Offerfeest ‘minder gemakkelijk en minder aangenaam’ zullen maken, ‘maar ze blijven noodzakelijk voor de gezondheid en het leven van de gelovigen en van hun medeburgers’, zo luidt het.

Met het Offerfeest wordt herdacht dat de profeet Ibrahim bereid was zijn zoon te offeren voor God. Die zond hem een schaap dat in de plaats van de zoon geofferd mocht worden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in