Donald Trump heeft dinsdagavond de ernst van de coronacrisis erkend. De Amerikaanse president verwacht dat de crisis eerder zal verergeren dan afnemen. Hij riep zijn landgenoten op een mondmasker te dragen wanneer genoeg afstand houden niet gaat.

‘Het zal helaas zeker erger worden in plaats van beter. Ik zeg het niet graag, maar het is zo’, zei Trump dinsdagavond in het Witte Huis. De president riep voorts iedereen op om een mondmasker te dragen als de sociale afstand niet kan gegarandeerd worden.

De woordvoerder van het Witte Huis Kayleigh McEnany zei dinsdag dat de strategie van Trump om de pandemie te bestrijden ertoe geleid heeft dat ‘3 tot 4 miljoen levens’ gered zijn. Tijdens een persbriefing verdedigde McEnany de beslissing om de economie stil te leggen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. ‘Het was de juiste beslissing. De president redde zo 3 tot 4 miljoen levens’, zei McEnany.

Anthony Fauci, de directeur van het Amerikaanse Instituut voor Infectieziekten en expert voor Amerikaanse overheid, zei dinsdag dan weer dat de testcapaciteit in heel de VS nog verbeterd moet worden om een nieuwe golf tegen te gaan. ‘We moeten het zeker beter doen. De ganse testcapaciteit moet verbeterd worden’, zei Fauci in een CNN-interview.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in