Vrouw valt jobstudent die parkeercontrole uitvoert aan met schroevendraaier
Het incident gebeurde bij een routinecontrole in de Badenlaan in Westende. Foto: Dominique Jauquet

Een 21-jarige jobstudent, die als parkeersteward aan de slag was voor het gemeentebestuur Middelkerke, is maandagmorgen aangevallen met een schroevendraaier in Westende. De vrouw die de jongen aanviel, werd opgepakt door de politie.

Het incident gebeurde rond 9.30 uur bij een routinecontrole in de Badenlaan in Westende. Een 43-jarige vrouw uit Middelkerke stak haar nog geldige ticket onder de ruitenwisser van een andere wagen, maar dat werd opgemerkt door twee jobstudenten. Toen daarop een woordenwisseling volgde, liep de vrouw naar haar auto en kwam ze terug met een schroevendraaier.

Ze viel één van de jobstudenten aan, en probeerde hem te steken. De jongeman raakte daarbij gewond aan de hand. Daarna zou ook nog geprobeerd hebben om de parkingsteward aan te rijden, waarna ze wegreed.

De politie voerde meteen een onderzoek naar de identiteit van de verdachte uit. Ze kon opgepakt worden, werd verhoord, maar ontkent alles. Ook het slachtoffer, dat het ziekenhuis al mocht verlaten, werd verhoord. Het verhoor van een getuige zal over de mogelijke poging om het slachtoffer aan te rijden meer duidelijkheid moeten brengen.

Het gemeentebestuur besliste intussen om klacht in te dienen tegen de verdachte. ‘We nemen ook bijkomende maatregelen om de parkeercontroles beter te beveiligen met onder andere bijstand van de politie in Westende-Bad. Het gemeentebestuur stelt ook psychologische hulp ter beschikking van de het slachtoffer en de mede-jobstudent’, klinkt het.