Prinses Beatrice trouwt in jurk en tiara van Queen Elizabeth II
Foto: Photo news

De Britse prinses Beatrice (31) is vrijdagochtend in intieme kring getrouwd met Edoardo Mapelli Mozzi (37). Het Britse koningshuis geeft foto’s vrij van prinses Beatrice, getooid in tiara en jurk van haar grootmoeder.

Prinses Beatrice moest haar trouw meer dan een keer uitstellen, maar mocht wel in de kleerkast van haar grootmoeder snuisteren voor haar grote dag. Ze droeg een vintage jurk van de hand van Norman Hartnell en de Queen Mary tiara, allebei eigendom van de Queen. Ze droeg de tiara ook zelf op haar huwelijksdag in 1947.

Er waren ongeveer 20 gasten aanwezig op het huwelijk, dat in intieme kring plaatsvond in de koninklijke kapel All Saints aan de Royal Lodge in Windsor. Het is dan ook het eerste koninklijke huwelijk achter gesloten deuren in 235 jaar tijd. De grootmoeder van de bruid, koningin Elisabeth, en grootvader prins Philip waren aanwezig. Ook haar vader, prins Andrew, tekende present, maar hij is niet te zien op de foto’s. Hij zou haar naar verluidt wel naar het altaar gewandeld hebben.

Prinses Beatrice trouwt in jurk en tiara van Queen Elizabeth II
Foto: Photo news

Het huwelijk komt er na een moeilijke periode voor de familie van prins Andrew. Door zijn banden met pedofiel Jeffrey Epstein werd hij gedwongen afstand te doen van zijn koninklijke plichten. Zelfs voor de pandemie was het eigenlijk al de bedoeling dat het feest in besloten kring zou plaatsvinden, nadat de prins een spraakmakend interview had gegeven rond Epstein. De plechtigheid zou doorgaan in mei in de Royal Chapel in het St James’s Palace in Londen, maar daar stak het nieuwe coronavirus een stokje voor.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig