Ex-teammanager van Ferrari Jean Todt ging op bezoek bij Michael Schumacher: “Hopelijk kan de wereld hem ooit opnieuw zien”
Foto: Fabian Sommer/dpa

Jean Todt, de voormalige teammanager van Ferrari, heeft vorige week Michael Schumacher bezocht in zijn Zwitserse woonplaats Genève. De 74-jarige Fransman zei zondag in de Britse krant Daily Mail dat “Schumacher vecht”. “Ik hoop dat de wereld hem ooit opnieuw zal kunnen terugzien”, verklaarde Todt nog. “Dat is waar hij en zijn gezin aan werken.”

Todt, al jarenlang een vriend van de familie, is één van de weinigen die de intussen 51-jarige Schumacher mag bezoeken. Sinds zijn skiongeval in 2013 houdt de familie van Schumacher de voormalig Formule 1-kampioen volledig afgeschermd van het openbare leven.

Schumacher liep bij zijn ongeval destijds een zwaar hersenletsel op. Daar herstelt de Duitser momenteel nog steeds van. Details over zijn toestand zijn er niet. Ook Todt hield zich aan de eisen van de familie om de privacy van zevenvoudige wereldkampioen te respecteren.

De Britse krant haalde tegen Todt ook aan dat Lewis Hamilton langzaamaan de records van Michael Schumacher in de Formule 1 van de tabellen rijdt. “Dat speelt toch geen rol na het ongeval van Michael”, reageerde Todt daarop. De voorzitter van de Internationale Automobielfederatie (FIA) zei nog “dat het onmogelijk is te bepalen wie van de twee de beste rijder was”.