Politie Vorst zet grote middelen in voor huiszoeking
Themabeeld. Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De politie-operatie die zaterdagavond plaatsvond aan de Generaal Dumonceaulaan in Vorst, was een huiszoeking in een drugsdossier. Dat meldt het Brusselse parket.

De politie had het vermoeden dat er zich een gewapende persoon schuilhield in de woning die moest doorzocht worden en nam dan ook de nodige veiligheidsmaatregelen. Uiteindelijk bleek er niemand in het gebouw aanwezig.

De operatie was eerder op de avond begonnen nadat de lokale politie Montgomery op heterdaad een vermoedelijke drugsdealer had betrapt. Naar aanleiding van die interventie werd besloten tot een huiszoeking aan de Generaal Dumonceaulaan.

Gevreesd werd dat in de woning die moest doorzocht worden, zich nog iemand bevond die gewapend was. De politie zette daarom de buurt af en vroeg versterking van een helikopter van de federale politie alvorens de woning te doorzoeken. Uiteindelijk bleek er niemand in de woning aanwezig en werd er ook geen wapen aangetroffen.

L’Avenir meldt dat er een veiligheidsperimeter was ingesteld en dat er beroep werd gedaan op de speciale troepen. De politie kwam toe om 20.00 uur en de operatie eindigde om 22.00 uur.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in